Uživo klađenje!

nedjelja, 31. srpnja 2011.

Hajdukov poraz u Zadru

Nogometaši Hajduka neočekivano su poraženi
u posljednjoj utakmici 2. kola 1. HNL. Splićani su u gostima kod Zadra izgubili 1:0 pogotkom Ivana Santinija.
Mladi napadač Zadra iskoristio je pogrešku Hajdukove obrane (Vejića) i prsima primio loptu ubačenu od strane Bilavera te mirno poslao u lijevi kut Hajdukova gola.
Inače, Hajduk je bolje otvorio utakmicu, imao nekoliko vrlo dobrih prilika preko Tomasova i Vukušića, ali splitski igrači nisu bili precizni.
U samoj završnici utakmice, u 85. minuti Ivan Vuković zabio je za Hajduk, ali sudac ga je ispravno poništio zbog igranja rukom prije postizanja pogodaka.
Uskoro opširnije...
Tijek susreta:
Završena je utakmica. Hajduk može žaliti za ispuštenim bodovima, a Zadranima treba čestitati na hrabrosti i prvoj pobjedi u novoj sezoni.
90+5' Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade. Zadrani su pokušali još jednim prodorom zadati konačan udarac gostima, no Ivančić je nakon dobrog prolaza Jamesa ipak previše slabo pucao prema vratima i nema opasnosti za splitski sastav.
85' Vuković je igrao rukom u protivničkom šesnaestercu i pritom zabio gol, no suci su ga očekivano poništili.
77' Velika pogreška Hajduka! Preciznije Vejića koji je bio prilično nespretan nakon ubačaja u kazneni prostor gostiju. Srećom, večeras solidni Kalinić bio je na svom mjestu.
70' Još se igra 20 minuta i ako Zadrani uspiju sačuvati vodstvo 1:0 bit će to velika pobjeda.
64' Lijepa akcija Hajduka, a lopta završava u korneru, ukupno 5. za splitsku momčad, ali Ježina je ponovno siguran na vratima. Hajduk se trudi ali nikako da ponovi dobar nastup iz prve prvenstvene utakmice sa Šibenikom.
56' Sharbini je pokušao iz velike daljine, ali nije bilo dovoljno precizno. Splićani moraju stisnuti ako žele do izjednačenja i pobjede.
52' Slobodan udarac za Hajduk koji izvodi Tomasov. Svi Zadrani u šesnaestercu i dobro odrađuju posao.
51' GOOOOOOOOOOLLL! Zadrani su zatresli mrežu gostiju! Mrežu Hajduka zatresao je Ivan Santini. Vejić i James nisu pravodobno reagirali na prijetnju domaćina i Santini zabija pogodak za veliko vodstvo Zadrana
46' Nastavljena je utakmica u Zadru.
45' Prvo poluvrijeme utakmice u Stanovima je završeno. Mreže miruju, a da pred 5000 gledatelja domaćini igraju vrlo dobru utakmica potvrđuje statistika nakon prvih 45 minuta. Zadrani su naime uputili dvostruko više udaraca od Hajduka, 10-5, od čega 4 u okvir gola. Domaćini su bolji i po broju kornera 5-1. Očekuje nas zanimljivi nastavak utakmice u Zadru...
38' Žuti karton za Andrića.
36' Prvi korner za Hajdujk. James je mogao centrirati ali Jonjić je dobro reagirao. Iz kornera nije bilo veće prijetnje za domaća vrata
>> (FOTO) Dobri u Europa kupu, loši u HNL-u: Split remizirao, Varaždin izgubio
35' Žuti karton za Limu.
30' Zadrani su novom prilikom potvrdili da su potpuno ravnopravan protivnik Hajduku. Bit će četvrti korner za domaćine.
27' Treći korner za Zadrane na utakmici, ali nema opasnosti za splitska vrata i lopta je za Hajduk.
26' Mršić je iznenada uletio u šesnaesterac Hajduka nakon što ga je Veić ispustio iz vida. No Kalinić je ponovno bio na svom mjestu. Mogla je ovo biti dobra prilika za domaćine, no ipak ostaje rezultat 0:0.
19' Stopostotnu priliku na utakmici imao je Marin Tomasov, koji je iskoristio pogrešku mladog Vasilja kojeg je nadjačao u skoku. Pucao je snažno ali pored desne vratnice u gol out. Ovo je najbolja prilika na utakmici i Balakova momčad potvrđuje da je ovdje došla po tri boda.
16' Slobodan udarac za Hajduk. Veić je pokušao u padu pucati glavom no udarac je preslab.
10' Korner za Zadar, već drugi na utakmici, no domaćini ga ne koriste i brzi Vukušić kontranapadom ekspresno vuče prema golu Zadrana. Očito se u sprintu umorio pa je nedostajalo koncentracije u udarcu te je lopta završila u rukama zadarskog vratara. Za sada golmani na obje strane na visini zadatka.
7' Hajduk odmah uzvraća odličnom i brzom kontrom, no lopta završava outom.
6' Pred punim stadionom u Stanovima domaćini su pokušali s prodorom prema splitskim vratima, a odličan udarac uputio je Jure Jerbić, no još je bolje reagirao Lovre Kalinić koji mijenja lakše ozlijeđenoh Subašića. To je najbolja prilika na utakmici.
4' Hajduk napada od prve minute i želi pokazati tko je kvalitetnija momčad.
2' Slobodan udarac za Splićane već nakon nepunih minutu i pol igre. Andrić je pucao prema golu domaćina, ali je pogodio živi zid. Sudac je pokazao i zaleđe.
1' Počela je utakmica Zadra i Hajduka.
Nogometaši Hajduka nakon poraza u prvoj utakmici trećeg pretkola Europa lige u gostima kod Stoke Citya, moraju odraditi prvenstvene obaveze.

U drugom kolu Prve HNL splitska momčad gostuje u Stanovima kod Zadra i ne bi trebala imati prevelikih problema sa sastavom koji je na otvaranju sezone prošlog petka remizirao s Lučkom 1:1. Hajduk je podsjetimo na Poljudu svladao Šibenik.

Početak utakmice u Stanovima je u 21 sat, a tekstualni prijenos uživo pratite ovdje...

Sastav Zadra: Ježina- Bilaver- Vasilj- Surać- Jerbić- Bilen- Santini- Mršić- Begonja- Jonjić

Sastav Hajduka: Lovre Kalinić-Vejić-Ljubičić-Andrić-Vukušić-Tomasov-Inoha-Vuković-Lima-da Silva-Anas Sharbini

Glavni sudac: Igor Pristovnik (Zagreb)
Pomoćnici: Tvrtko Jureša (Zagreb), Marin Čavlina (Zagreb)
Četvrti sudac: Ivo Krečak (Šibenik)
Delegat: Josip Neferović (Požega)
Kontrolor: Predrag Borovec (Višnjevac)

izvor: gol.hr

Split remizirao, Varaždin izgubio

Nogometaši Splita su u drugom kolu Prve HNL kod kuće remizirali sa Slavenom Belupom 1:1. Nakon uzbudljivog, ali golovima siromašnog prvog poluvremena, momčad Ivana Katalinića došla je d
o vodstva na samom početku drugog dijela kad je pogodak postigao Obilinović.

S lijeve strane ubacio je Rašić, a Splitov napadač glavom proslijedio loptu u mrežu pored nemoćnog Rodića.
U 55. minuti domaći su mogli osigurati tri boda, no Erceg iz dobre situacije nije precizan, točnije, gostujući vratar mu brani efektni udarac. Imali su crveni još neke poluprilike, a onda je 14 minuta prije kraja, u 76. minuti izjednačio Benko. Brezovec je ubacio u šesnaesterac domaćih, a u gužvi se najbolje snašao Benko i s 10-ak metara zakucao loptu u mrežu.
Veliku glupost napravio je gostujući igrač Pilipović koji je u 86. minuti dobio drugi žuti karton zbog zadržavanja igre, no srećom po njega, crveni karton nije naškodio farmaceutima.
Iako umorni, igrači Splita imali su fenomenalnu priliku upisati prvu pobjedu u sezoni, no neiskorištene prilike i poprilična sreća gostujuće momčadi kod postizanja pogotka presudili su momčadi Ivana Katalinića.

Strijelci: 1:0 Obilinović (47), 1:1 Benko (76)

I drugi naš predstavnik u Europa kupu, Varaždin, nije imao svoj dan u HNL-u. Varaždinci su u 2. kolu hrvatskog prvenstva gostovali u Šibeniku, a na Šubićevcu su domaćini bili bolji rezultatom 1-0.

Jedini pogodak na utakmici postigao je ipak igrač Varaždina, Adam Sušac. On je u 24. minuti nakon jednoh udarca iz kuta igrača Šibenika loptu skrenuo u vlastitu mrežu. Zanimljivo je da je isti igrač ovog tjedna postigao dva autogola - prvog je 'zabio' u utakmici protiv Dinama iz Bukurešta u Europa kupu. Trener Toplak je Sušaca zamijenio u 40. minuti. Očigledno je igrač bio potresen nakon ponovne greške.

Dinamo i Rijeka do pobjeda

Nogometaši hrvatskog prvaka uspješno su odra
dili i drugu obvezu u domaćem prvenstvu, na sličan način kao i protiv Intera svladali su i Cibaliju 2-0 (1-0). Očekivano teško, čak i nakon igrača više od 65. minute (prvoligaški debitant Erol udario Ibáńeza), Dinamovi su nogometaši nadvisili Cibalijine 2-0.

Poveli su domaći nakon pogreške gosta, a završili posao tek pred kraj kad su se već s tribina začuli zvižduci. No, ostvaren je cilj, mir pred uzvrat s HJK-om u srijedu (20.45).

Momčad Krune Jurčića definitivno ide karta ovog ljeta. Gotovo polusatno mučenje s "uvijek neugodnom Cibalijom" prekinuo je sretni pogodak Ibáńeza sa 40 m iskosa.

Plavi je Argentinac želio centrirati, no lopta je krenula prema vratima i iznenadila vratara gostiju koji se još i poskliznuo na kišom natopljenom travnjaku. A samo dvije minute prije pogriješio je Vida, a Kresingeroviu povratnu loptu Bartolović poslao preko južne tribine i vinkovačkih Ultrasa...

Otkočeni domaćini potom su lakše probijali blok Mršićeve 3-5-2 formacije, s nekoliko okomith lopti napadačima istaknuo se Kovačić, a preostalih nekoliko pogođenih Ibáńezovih nabacivanja također je ostalo neiskorišteno, no u drugih 45 minuta bila je to uspavanka, mučenje pokislih gledatelja na maksimirskom ljepotanu i čekanje kraja.

- Jako sam zadovoljan jer smo u većem dijelu odigrali konktroliranu utakmicu, brzo smo vraćali loptu u posjed. Nisam zadovoljan zadnjim pasom i realizacijom šansi, no jesam rezultatom, ovo je dobra uvertita za srijedu. Dečki su zadovoljni, to je najbitnije. Puno sam klubova vodio protiv Cibalije, a nikad moja momčad nije ovako dominirala, kazao je Jurčić.

Dinamov trener je, kao što je i najavio, započeo sa četvoricom novih u odnosu na Helsinki, ali srednji red je ostao u rombu; napadački dvojac udžbenički, s prvom (Krstanović, pa Beqiraj) i drugom špicom (Rukavina), osigurač je bio Calello, a Leko desni vezni. Sammir je ponovno bljeskao samo povremeno, ali kao i u Helsinkiju, ukazao se kako bi stavio pečat na pobjedu.

izvor: sportske novosti

Najava utakmica 2 kola...

Kada Hajduk gostuje u Stanovima, to je uvijek praznik nogometa. 'Bili' se kod 'susjeda' osjećaju kao kod kuće, a i statistika je uvjerljivo na strani 'majstora s mora' koji su u njihovih 36 utakmica upisali 26 pobjeda uz šest remija (samo četiri poraza).

No, proteklih sezona Stanovi su bili negostoljubiv teren za Splićane. Tako su u zadnjih nekoliko godina čak tri splitska stratega dobivala otkaz ili podnosila ostavku nakon posrtaja kod zadarskog prvoligaša.

Balakov je najavio otvoren i agresivan Hajduk koji će pokušati što prije riješiti pitanje pobjednika, dok bi domaćina zadovoljio i bod pa će zaigrati s jednim napadačem.

'Očekujemo dobru utakmicu. Pokušat ćemo parirati Hajduku dobrim pokrivanjem prostora i visokom koncentracijom', riječi su iz zadarske svlačionice.

Oba trenera imaju na raspolaganju gotovo sve igrače. Tako u Zadru zbog suspenzije nema Ćurjurića, dok je Hajduk bez ozlijeđenog vratara Subašića. U takvoj situaciji posve je jasno tko je favorit.

Nakon uspješno odrađenog europskog ogleda s Fulhamom, Splićane očekuje ispit u domaćoj ligi. 'Crveni' su ušli u sezonu porazom i pobjeda je imperativ. No s druge strane stoji neugodni Slaven Belupo.

Trener Splita je najavio promjene da bi osvježio sastav, dok stratega Koprivničana muče slatke brige jer ima na raspolaganju sve igrače.

Prošle sezone su Splićani u obje utakmice sredili 'farmaceute', a posebno su razbili Slaven u Parku mladeži (3:0). Gosti vjeruju da se tako nešto ne može ponoviti.

'Imamo drugačiju momčad, igramo drugačije nego lani i uopće se ne opterećujem time što je tada bilo', rekao je veznjak Slavena Josip Milardović.

Umorni Varaždinci, koji su u Europi odigrali već pet utakmica, dolaze na noge Šibeniku koji se nada nastavku uspješnog niza na Šubićevcu protiv današnjeg suparnika. Naime, Šibenčani su dobili zadnja četiri domaća ogleda protiv Toplakove družine.

U oba tabora ima nekoliko izostanaka, ali ne treba ni spominjati da su Varaždinci iscrpljeni stalnim putovanjima i zato većina vidi Šibenik kao velikog favorita.

'Respektiramo ih, znaju igrati i biti neugodni, ali očekujem pobjedu', poručio je šibenski ofenzivac Niko Tokić.