Uživo klađenje!

nedjelja, 31. srpnja 2011.

Dinamo i Rijeka do pobjeda

Nogometaši hrvatskog prvaka uspješno su odra
dili i drugu obvezu u domaćem prvenstvu, na sličan način kao i protiv Intera svladali su i Cibaliju 2-0 (1-0). Očekivano teško, čak i nakon igrača više od 65. minute (prvoligaški debitant Erol udario Ibáńeza), Dinamovi su nogometaši nadvisili Cibalijine 2-0.

Poveli su domaći nakon pogreške gosta, a završili posao tek pred kraj kad su se već s tribina začuli zvižduci. No, ostvaren je cilj, mir pred uzvrat s HJK-om u srijedu (20.45).

Momčad Krune Jurčića definitivno ide karta ovog ljeta. Gotovo polusatno mučenje s "uvijek neugodnom Cibalijom" prekinuo je sretni pogodak Ibáńeza sa 40 m iskosa.

Plavi je Argentinac želio centrirati, no lopta je krenula prema vratima i iznenadila vratara gostiju koji se još i poskliznuo na kišom natopljenom travnjaku. A samo dvije minute prije pogriješio je Vida, a Kresingeroviu povratnu loptu Bartolović poslao preko južne tribine i vinkovačkih Ultrasa...

Otkočeni domaćini potom su lakše probijali blok Mršićeve 3-5-2 formacije, s nekoliko okomith lopti napadačima istaknuo se Kovačić, a preostalih nekoliko pogođenih Ibáńezovih nabacivanja također je ostalo neiskorišteno, no u drugih 45 minuta bila je to uspavanka, mučenje pokislih gledatelja na maksimirskom ljepotanu i čekanje kraja.

- Jako sam zadovoljan jer smo u većem dijelu odigrali konktroliranu utakmicu, brzo smo vraćali loptu u posjed. Nisam zadovoljan zadnjim pasom i realizacijom šansi, no jesam rezultatom, ovo je dobra uvertita za srijedu. Dečki su zadovoljni, to je najbitnije. Puno sam klubova vodio protiv Cibalije, a nikad moja momčad nije ovako dominirala, kazao je Jurčić.

Dinamov trener je, kao što je i najavio, započeo sa četvoricom novih u odnosu na Helsinki, ali srednji red je ostao u rombu; napadački dvojac udžbenički, s prvom (Krstanović, pa Beqiraj) i drugom špicom (Rukavina), osigurač je bio Calello, a Leko desni vezni. Sammir je ponovno bljeskao samo povremeno, ali kao i u Helsinkiju, ukazao se kako bi stavio pečat na pobjedu.

izvor: sportske novosti

Nema komentara:

Objavi komentar