Uživo klađenje!

subota, 15. listopada 2011.

najava utakmice: Hajduk - Osijek

U nezgodnom trenutku, ako zgodnog uopće ima, ostao je Hajduk bez kapetana Andrića. Srce i duša momčadi Krasimira Balakova, igrač za kojeg je trener već naglasio da je 'on jedini koji nema zamjene’, ozlijedio je mišić zadnje lože na pretposljednjem treningu.

U četvrtak navečer se nadao, ali u petak ujutro ohladilo se bolno mjesto i brzo je Andrić shvatio da neće biti u konkurenciji za Osijek. I neće to biti jedina utakmica koju će propustiti, teško je očekivati da će biti u ekipi za susret s Lučkim (21. listopada), jer liječnička služba Bijelih njeguje realnu nadu da će Andrić ponovno zaigrati u Kup dvoboju 26. listopada kontra Karlovca. Osim Andrića izostaju Milićević i Kukoč, bez terceta prvotimaca dočekuje Balakov neugodni Osijek, koji je Bijelima znao stvoriti probleme u poljudskim dvobojima proteklih sezona. Dobra je vijest da se u momčad vraća Drago Gabrić.

Gabrić će biti među 18 kandidata za utakmicu - najavio je Balakov.

Ali Gabrić ne ulazi u startnu postavu koja će, prvenstveno uslijed ozljeda Andrića i Milićevića, doživjeti neke promjene. U zadnju liniju vraća se Inoha, sredinu terena mora podržati Brkljača, dok Balakov dvoji je li bolje postaviti defenzivca Lušticu ili krilnog veznjaka Tičinovića kao ispomoč Brkljači. Zanimljivo je pritom dodati kako će Bijeli posegnuti tek za četvrtim kapetanom. Naime, Andrić je prvi, Milićević drugi, a Vejić treći. Svi su izvan kruga kandidata za dvoboj s Osijekom, pa će kapetansku vrpcu ponovno ponijeti Ante Vukušić. Opet u startnoj postavi nakon 70 dana i ponovno kapetan poslije proljetne kratke epizode. Velika je odgovornost večaras na Vukušiću, igraču koji predstavlja najveću nadu Bijelih u zimskom prijelaznom roku.

Ozljeda Andrića bila je jučer najvažnija vijest, ali brižno je Balakov čuvao tu informaciju daleko od medija. O Andriću se nije razgovaralo na press druženju upriličenom u redovnom terminu pred susret s Osijekom. Premda je na srcu imao velikih briga ostavši bez kapetana, Balakov se ovoga puta u medijskom obraćanju koncentrirao na dvije teme. Prva je medijski intrigantni odnos s predsjednikom Malešom. Kritizirao je čelni čovjek Hajduka svog trenera Balakova prošloga tjedna, a onda su prije pet dana zajedno sjeli za stol i otvoreno porazgovarali. Ali nije Balakov bio na dispoziciji novinarima, pa je s malim zakašnjenjem ponudio osobno viđenje odnosa s predsjednikom.

Ne ide ništa preko noći

- Razgovarali smo i stisnuli si ruke. Znam da je predsjednik emotivac, da bi htio biti prvi, osvojiti naslov. Ali ne ide ništa preko noći. Naš proces ide dalje. Započet je rad koji će se sigurno dugoročno nastaviti bez obzira tko bude trener u Hajduku. Znam da klub živi od prodaje igrača, da treba mlade forsirati, ali treba vremena da se mlađi igrač integriraju u momčad - kazao je Balakov.

1 komentar: