Uživo klađenje!

nedjelja, 23. listopada 2011.

Ružičaste vezice u HNL?

Hrvatska udruga Nogometni sindikat, udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja 'Sve za nju' te HNL pokreću sportsku edukativno-humanitarnu akciju 'Igramo za život! Igramo za njih!'

Cilj je akcije edukacija i skretanje pozornosti javnosti na rak dojke. Listopad je već tradicionalno mjesec u kojem se obilježava i ističe važnost prevencije ove bolesti i zato se naziva 'ružičasti listopad'.

U ovogodišnjoj akciji sudjelovat će i nogometaši HNL-a, koji će od 28. do 30. listopada nastupati s ružičastim vezicama na kopačkama. U tom će razdoblju i svi treneri, sportsko osoblje te kapetani momčadi u svojim medijskim nastupima i akcijama na odjeći nositi ružičaste vrpce, dodatno upozoravajući na tu problematiku. Premijera akcije bit će 28. listopada u Puli, na susretu između Istre i Dinama.

'To je akcija koja služi za podizanje razine svijesti o ovoj zloćudnoj bolesti. Drago nam je da naša udruga prvi put sudjeluje u ovakvoj akciji', rekao je glavni tajnik udruge Nogometni sindikat Mario Jurić.

Rak dojke najčešći je zloćudni tumor žena u svijetu. Prema podacima Registra za rak, u Hrvatskoj od raka dojke godišnje oboli 2300 žena, a umre ih čak 800.

Nema komentara:

Objavi komentar