Uživo klađenje!

četvrtak, 4. kolovoza 2011.

Dinamo pobijedio i u Zagrebu

Dinamo je slavio i u prvoj utakmici u Finskoj (2-1), te tako prolazi dalje s ukupnim rezultatom 3:1.

Momčad Krune Jurčića potvrdila je bolju igru i kvalitetu i u uzvratu pred domaćim navijačima. Iako s

u 'Modri' promašili mnogo prilika, nisu dopustili gostima iz Finske da opasnije zaprijete vratima Kelave. Bolju igru od protivnika uspjeli su okruniti na samom kraju utakmice, kada je Ibanez odlično reagirao nakon odbijene lopte iz prethodne akcije Sammira.

"Imali smo puno šansi. Ja kao trener mogu biti napraviti da stvaramo šanse i lijepo igramo, ali ne mogu zabijati golove", bili su prvi dojmovi trenera Dinama, Krune Jurčića, koji osim malo preciznosti u udarcima, nema što drugi zamjeriti svojim igračima.

"Jako sam zadovoljan i svaka čast mojim momcima, potvrdilo se da imamo kvalitetu kada stvaramo šanse, a realizacija će doći", zaključio je modri strateg.

Kapetan Milan Badelj istaknuo je da su odigrali dobru utakmicu u kojoj nedostajalo malo sreće.

"Dobro smo ušli u utakmicu. Zadnjih 10 minuta prvog poluvremena smo loše odigrali, ali najvažnije je da smo pobijedili i da skupljamo te bodove koji su nam neophodni. Vjerujemo napadačima i znamo da će oni zabiti kada bude najpotrebniji."

Vratar Ivan Kelava prezadovoljan je naravno, velikim uspjehom.

"Igrali smo taman koliko je trebalo. Oni nisu pratktički prešli našu polovicu igrališta", zaključio je Dinamov čuvar mreže koji u srijedu nije imao previše posla jer gosti nisu pokazali gotovo ništa, osim nekolikp prijetnji Baha i Sadika pred kraj prvog poluvremena, te Lindstroema u nastavku utakmice.

Dvoboj u Maksimiru, koji je pratilo oko 35.000 navijača, nažalost obilježila je teška ozljeda Alispahića koji je u jednom duelu slomio ruku te je igru napustio već u 16. minuti utakmice.

Dinamo je tako konačno "skinuo prokletstvo" 3. pretkola, te nakon poraza od Red Bulla i Šerifa, uspio proći u završno pretkolo Lige prvaka. Prolaskom u završnu fazu kvalifikacija, 'Modri' će u petak u sjedištu UEFE biti u ždrijebu kao nositelj, što znači da neće za protivnika imati klub iz najjačih europskih liga. I u slučaju poraza u 4. pretkolu, hrvatski će prvak nastaviti natjecanje u skupini Europske lige, te odigrati još najmanje šest europskih utakmica.

Nema komentara:

Objavi komentar