Uživo klađenje!

nedjelja, 7. kolovoza 2011.

najava utakmice: Rijeka se nada bodovima na Poljudu

Niti jedan nema više od dvadeset jedne. Najnadarenijem je tek devetnaest. Damir Kreilach (16. travnja 1989.), Sandi Križman (17. kolovoza 1989.) i Antonini Čulina (2
7. siječnja 1992.). Tri mulca, tri različite priče, ali i tri Horvatove velike uzdanice. Ne danas-sutra, nego odmah večeras na Poljudu - oni od kojih se očekuje da nose Rijeku.


Kreilach je najviše igrao i najviše napravio u kratkoj karijeri. Veznjak-radilica, čuva leđa napadačima i čeka šansu da ubode iz drugog plana. Kućnim odgojem i mentalnim sklopom uzoran profesionalac od prvih nogometnih koraka. U roditeljskom se naručju spašavao od granata koje su razarale rodni Vukovar pa postao Riječanin. Križman je misterij koji je Horvat odlučio riješiti i Rijeci pokloniti najveće moguće pojačanje - napokon probuđeni Križmanov talent. Križman je za sada velemajstor šutnje. Umjesto 'dobar dan’ kimne glavom, a ako ikako može na svako će pitanje odgovoriti s 'da’ ili 'ne’. Žminjac koji igra u Rijeci i navija za - Varaždin. Već tri godine stagnira, ali sada ima trenera koji je baš zapeo da od njega napravi igrača. Čulina je nogometno najraskošniji. Rođeni Zadranin kojeg je Kantrida na vrijeme prepoznala pa kao 16-godišnjaka preselila na Kvarner. U Čulininim je nogama talent vrijedan milijune, bogodani dribling te vrhunski udarac (svejedno kojom nogom).

U predvečerje uvijek posebnog jadranskog derbija pričamo s trojicom mladića kojima je na leđa natovarena uloga nositelja Rijekine igre. Za početak: rezultat na Poljudu?

ČULINA: I remi bi bio dobar, ali... Pobijedit ćemo, 2:1.

KREILACH: Nećemo izgubiti, a slažem se s Čuletom, može i bod. Ja još nisam izgubio u Splitu, sigurno ne namjeravam ni večeras.

KRIŽMAN: 1:1.

Kreilach i Križman već su zabijali Hajduku.

ČULINA: Daj Bože da im se pridružim večeras, odmah u 20:01!

Rođen i živio u Zadru do 16. godine. Čulina je - hajdukovac?

ČULINA: A ne, ne... Bio sam. Al’ kad dođeš na Kantridu i osjetiš Rijeku, 'Forza Fiume’ uđe pod kožu. Ja sam i Rijekin igrač i navijač.

Izvor: sportske novosti

Pogledajte utakmicu u live stramu ovjde u 20:00 sati!

Nema komentara:

Objavi komentar