Uživo klađenje!

četvrtak, 4. kolovoza 2011.

Varaždin se ponosno oprostio od Europske lige

Nogometaši Varaždina ipak nisu uspjeli prirediti iznenađenje u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige. Na svojem su travnjaku protiv bukureštanskog Dinama poraženi 2:1, te su Rumunji s ukupnih 4:3 izborili plasman u kvalifikacijsko kolo ovog natjecanja.
Aktivan rezultat iz prvog susreta (2:2), odigranog prije tjedan dana u Bukureštu, na varaždinski je stadion privukao rekordnih 4500 gledatelja.
I Dinamo je imao potporu stotinjak svojih najvjernijih navijača.Gosti su stigli do prednosti već u 7. minuti. Miculae je ostao sam na pet metara od gola, puca glavom, al Krklec brani. No, na odbijenu loptu natrčava kapetan Dinama Damculescu i pogađa za 1:1. Rano vodstvo gostiju nije smelo Varaždince. U 14. minuti Glavina je pucao snažno s desne strane. Ovaj put je na odbijenu loptu rumunjskog vratara najbolje reagirao Golubar, koji donosi izjednačenje.Dinamo svojom igrom nije odavao reputaciju momčadi za čijim se igračima otimaju najveći svjetski klubovi. Naime, prema pričanju rumunjskih novinara, dvojica igrača Dinama, krilni napadači Torje i Alexe, uskoro bi mogli obući dresovi europskih divova, Real Madrida i Chelsea.

I ne previše uvjerljivom izvedbom, Dinamo je u 26. minuti po drugi put na utakmici došao do prednosti. Torjeaov udarac iz slobodnog udarca odlično brani Krklec, no, ponovno je bila kobna odbijena lopta na koju je natrčao Munteanu za vodstvo od 2:1.U nastavku susreta Varaždin je zagospodario terenom. Ali dobra igra donijela donijela je tek tri izgledne prilike. Prvo je Gluhak nakon kornera iz blizine pucao visoko iznad gola, da bi u 76. minuti Šafarić iz slobodnog udarca tukao tik uz lijevu vratnicu. U sudačkoj nadoknadi s desetak metara puca i Trojak, ali prijetnju otklanja Dinamova obrana.Dinamo je svoje prilike čekao u kontra napadima.

Jedan takav gotovo im je donio povećanje prednosti, ali Munteanuov udarac sjajno brani raspoloženi Krklec.

VARAŽDIN – Gradski stadion. Gledatelja: 4500. Sudac: Jan Valašek (Slovačka)

VARAŽDIN: Krklec, Tkalčić, Conjar, Gluhak, Šimek, Aganović, Šafarić, Sačer (od 90. Grgec), Glavina, Golubar (od 65. Cerovečki), Vugrinec (od 46. Trojak). Trener: Samir Toplak.

DINAMO (B): Balgradban, Rus, Scarlatacue, Moti, Diabate, Djakaridja, Munteamu, Torje, Damculescu, Alexe (od 64. Patrascu), Miculae (od 90. Tucudbam). Trener: Liviu Ciobotariu.

Strijelci: 0:1 Damculescu (7), 1:1 Golubar (14), 1:2 Munteanu (26)
Žuti kartoni: Alexe (13), Conjar (25), Miculae (49), Munteanu (52), Torje (72), Sačer (88), Tucudbam (90)

Nema komentara:

Objavi komentar