Uživo klađenje!

ponedjeljak, 8. kolovoza 2011.

Zadar nadvisio Varaždin u gostima

Već po dolasku na stadion - iznenađenje. U zapisniku utakmice s brojem 1 Ante Mrmić umjesto Denisa Krkleca. Razlog? Krkleca su uhvatila leđa i 19-godišnji Mrmić, sin nekad vrhunskog čuvara mreže, a danas trenera vratara Varaždina i hrvatske reprezentacije, dobio je priliku za svoj debi od prve minute. Debi kojeg, kasnije se pokazalo, neće pamtiti s oduševljenjem.

Za domaće je počelo odlično, barem što se igre i stvaranja prilika tiče. Već u 2. minuti Aganović je pucao iz okreta, Ježina odbio, na isteku 3. minute pak je Glavina promiješao gostujuću obranu, Sačer uputio udarac, od bloka se odbilo do Golubara, koji trese vanjski dio mreže. I 40-ak sekundi kasnije vruće je bilo pred Ježinom, Trojak je probio pa odigrao povratno, Sačerov pokušaj je netko blokirao, pa izbio. U 14. minuti opet je Glavina ukrao loptu, gurnuo za Sačera, no, ni ovoga puta mreža Zadra nije se tresla.

U međuvremenu, dvije minute ranije, Gluhak je zaradio udarac u glavu, pukla je arkada, pa je Toplak bio prisiljen na brzu izmjenu. Jedinog stasitog igrača u obrani zamijenio je ovoljetna prinova iz Sesveta, Lončar.

Kao da su to Zadrani osjetili, od tog se trenutka promijenila slika na terenu. Mršić je u 15. minuti zaprijetio prvi, s otprilike 25 metara, debitant Mrmić bio je siguran. Dvije minute kasnije još veća prijetnja Mršića, bez problema je iznad niske i inertne domaće obrane pucao glavom, Mrmić je i to skinuo, a Tkalčić izbio u korner.

Sve je to bila najava Zadrova gola. Santini je opalio sa 25 metara i skinuo paučinu iz gornjeg lijevog kuta - 0:1.Prošle su svega četiri minute kad su gosti poduplali prednost. Bila je to naoko neopasna lopta, izbijena glavom u zrak, vraćala se 'čitavu vječnost'. Nisu reagirali ni Conjar ni Lončar, Santini je imao vremena namjestiti se i popularnim škaricama zabiti od zemlje u gornji desni kut.

Varaždin je mogao do pogotka nade već u vremenu nadoknade prvog dijela, no i Šafarićevu bombu pod gredu Ježina je izbio u korner.

U nastavku ništa bolje, nije pomoglo čak ni što je u završnici prvog dijela Jonjić naivno zaradio isključujući drugi žuti karton. Sporo, jalovo, bezopasno čak i za znatno skromniju momčad od sinoć u obrani dobro organiziranog Zadra. Varaždinci su uspjeli samo ublažiti poraz lijepim pogotkom Vugrinca.

VARAŽDIN (4-2-3-1): Mrmić - Tkalčić, Gluhak, Conjar, Šimek - Šafarić, Aganović - Sačer, Glavina, Golubar - Vugrinec; Trener: Samir Toplak.

ZADAR (3-4-2-1): Ježina - Jonjić, Con, Bilen - Bilaver, Jerbić, Surać, Vasilj - Begonja, Mršić - Santini; Trener: Dalibor Zebić.

Nema komentara:

Objavi komentar