Uživo klađenje!

subota, 6. kolovoza 2011.

Golijada Osijeka

Nogometaši Osijeka stigli su do velike pobjede protiv gostiju iz Kranjčevićeve. Bijelo-plavi su slavili rezultatom 4:0, a prema prikazanom na terenu, gosti su još dobro i prošli. Prvo ime susreta bio je Marko Babić koji je potvrdio o kakvom je kalibru riječ.

Dugo, jako dugo Osječani nisu odigrali ovakvu utakmicu pred domaćom publikom koja je to prepoznala i nagradila gromoglasnim skandiranjem. Uistinu je teško nabrojiti prilike Osijeka koji su doslovno deklasirali momčad Zagreba.

Od prve sekunde bijelo-plavi su krenuli presingom na posljednju liniju Zagreba. Prva opasnija situacija zbila se u 10. minuti kada je Miličević uputio snažan udarac, no vratar gostiju bio je priseban.

Svega dvije minute kasnije domaćini su stigli do vodstva. Babić je izvrsno uposlio mladog Špehara koji tuče s ruba šesnaesterca i pogađa za vodstvo bijelo-plavih. Osječani su tako već u ranoj fazi stigli do željene prednosti koja im je skinula veliko breme s leđa.

Na krilima tog pogotka, bijelo-plavi krenuli su još agresivnije. Veliku priliku za povećanje vodstva Osječani su propustili u 23. minuti. Babić je poslao milimetarski preciznu loptu ka Miličeviću koji je izbio oči u oči s vratarom gostiju Vidakovićem, no napadač Osijeka je slabo reagirao.

Osijek je nastavio s izvrsnom igrom i drugi pogodak bio samo pitanje vremena. Prijetili su preko Miličevića, Kvržića, Ljubojevića, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu - sve do 37. minute kada ja udarac iz kuta izveo istinski vođa bijelo-plavih Marko Babić, Miličević je skrenuo do Oršulića koji pogađa vlastitu mrežu.

Na odmor se otišlo rezultatom 2:0 za bijelo-plave, a prema viđenom, prednost je mogla biti i veća. Za razliku od furioznih 45 minuta, Osječani su u nastavak ušli poprilično rezervirani pa su gosti iz Kranjčevićeve uspjeli spojiti nekoliko dodavanja pa čak i nekoliko puta zaprijetiti Kardumu.

U trenutcima izjednačene igre ponovno su Osječani stvorili stopostotnu prigodu. Naime, Babić je sve izvrsno odradio, prevario vratara i nesebično poslužio Dinu Špehara koji sa svega pet metara promašuje prazna vrata.

Taj promašaj nije obeshrabrio Osječane koji su došli do povećanja vodstva. Nakon ubačaja iz kuta Vrgoč je spustio za kapetana Smoju koji u 68. minuti pogađa za 3:0 i veliko slavlje osječke publike.

Nije to bio kraj. Svega pet minuta kasnije još se jednom zatresla mreža Pjesnika. Strijelac je bio Miličević koji je glavom pospremio loptu u mrežu pokraj nemoćnog Vidakovića.

Osijek je stigao do velike pobjede koja ga je, barem privremeno, lansirala na prvu poziciju. To je dodatno razveselilo osječku publiku koja je na koncu susreta skandirala: "Šampioni!" Dugo se nije igrao ovakav nogomet u Gradskom vrtu.


Nema komentara:

Objavi komentar