Uživo klađenje!

subota, 20. kolovoza 2011.

Najava: Dinamo gostuje u Osijeku

Zamislite kakav je to igrač! Bio je najbolji iako nije igrao na svojoj poziciji, kliktao je Krunoslav Jurčić nakon što je prvi put u karijeri vodio - Sammira.

Zagrepčani su u Gradskom vrtu razmontirali Osijek 2-0, a utakmicu je odlučio upravo »vatreni carioca«! Bila je to Jurčićeva premijera na Dinamovoj klupi, dakle na startu njegova prvog mandata, u ožujku 2009., a zanimljivo je da se Sammir, nakon utakmice, javno požalio novinarima. Pritom je sjedio odmah do Jurčića:

»Više volim igrati u sredini terena…«

Potom se trener nadovezao spomenutom pohvalom. Ove se subote obojica vraćaju »korijenima« u Gradskom vrtu… No, otvorena je mogućnost da Jurčić ipak odmori Sammira i poštedi ga nastupa protiv Osječana. Kako god, uoči ove je utakmice mnogo pitanja: je li Dinamo u euforiji; ako jest, može li Osijek to iskoristiti; koliko će igrača Jurčić odmarati; hoće li Zagrepčani predstaviti djelić one siline i razigranosti kakvom su u četvrtak razmrvili ambicije Malmöa...

»Čeka nas neugodna utakmica, Osijek je sjajno startao. Imamo ubrzani ritam, u ponedjeljak putovanje, u utorak utakmicu, pa moramo kalkulirati. Zato je Osijek kompleksan«, istaknuo je Jurčić.

Pritom neće moći računati na kartoniranoga Jerka Leku, od srijede je izvan pogona i ozlijeđeni Arijan Ademi.

»Ni Kramarić nije spreman. Ademi bi sigurno istrčao, on se sam ozlijedio na treningu… Ali, neke igrače moramo odmoriti. Osijek je spoj mladosti i iskustva. Babić, Ljubojević i Smoje daju pečat, ali isto tako i Vidaković, Miličević i Špehar. Gledali smo Osijekove utakmice i tražili nedostatke, apeliram na dečke iz drugog plana da daju veliki doprinos u našoj pobjedi.«

U Osijeku će istrčati mnogo onih iz drugoga plana.

»Utakmica nam je bitna i zbog bodova, ali i zbog atmosfere i priprema za europske dvoboje. Vidjet ćemo kako će neki igrači reagirati na pojedinim pozicijama. U Osijeku će od prve minute zaigrati šestorica, sedmorica igrača koji su dosad bili na klupi, zanima me kako će reagirati unutar sustava koje preferiramo«, dodao je Jurčić.

Pritom je podsjetio da je Dinamo u prvenstvu katkad znao posrnuti nakon dobrih europskih utakmica.

»Drago mi je da smo, nakon Helsinkija, dobro odigrali protiv Slavena Belupa u Koprivnici. Bila je to dobra reakcija, odigrali smo najzreliju utakmicu sezone. No, tada smo nastupili s udarnim sastavom, a sad moramo kalkulirati.«

Jurčiću, dakako, nije promaknuo rezultat iz Helsinkija. Finci su u četvrtak u prvoj utakmici zadnjega pretkola Europske lige na svom terenu pobijedili Schalke s 2-0.

»Helsinki je ozbiljna momčad, stalno sudjeluje u Europi, igra neiskvareni nogomet, taktički neopterećen… Rezultat je mogao biti i veći za Helsinki. Ma, igranje na umjetnoj travi nije isti sport.«

Ni Dinamo neće biti isti s Nikolom Pokrivačem. To bi značilo da će valjda biti - bolji. Ugovor je potpisao dan prije okršaja protiv Malmöa.

»Sjajno je dobiti takvog igrača besplatno, bez odštete. Njemu je 26 godina, mlad je i u nogometnim okvirima, sa svojim je karakteristikama pozitivan primjer u svlačionici, prošao je pripremni dio sa Salzburgom, ali nije igrao utakmice što mi je malo čudno. Moramo ga što prije vratiti u igračku formu, jer imao je dugu pauzu od ozbiljnih utakmica«, zaključio je Jurčić.
Beqiraj: Ne želimo sporednu ulogu u Ligi prvaka

Koliko god se u Dinamu trudili suzbiti euforiju, pogotovo stoga što još uvijek predstoji i uzvratni okršaj protiv Malmöa, povremeno se otme koji neoprezan uzvik. Kao, recimo, Fatosu Beqiraju:

»U Ligi prvaka ne želimo igrati sporedne uloge!«

Istina, dojam je primirio dodatkom: »U Ligi prvaka nema slabijih momčadi, ali o tome bih nakon Malmöa…«

Zanemarimo, dakle, Europu. Na redu je Osijek.

»Čeka nas jaka utakmica, imamo naše planove i ciljeve, neće biti lako… Kad svi daju sve od sebe, kvaliteta nije sporna, dvaput sam ondje igrao i svaki put zabio! Nadam se da ću nastaviti seriju. Prošla je kriza, zabio sam u zadnjim dvjema utakmicama i očekujem nastavak serije«, istaknuo je Beqiraj.

izvor: nogometni-magazin.com

utakmicu pogledajte u live stramu u 20 sati na ovome blogu!

4 komentara: