Uživo klađenje!

subota, 6. kolovoza 2011.

Istra savladala Lučko

U susretu 3. kola Prve HNL Lučko je terenu u Kranjčevićevoj ulici ugostilo nogometaše Istre 1961.

Šokiran rano primljenim pogotkom, 'domaćin' se nije u potpunosti oporavio sve do kraja utakmice. Istra 1961 je kontrolirala susret te na kraju stigla do sigurne i apsolutno zaslužene pobjede, koja će ipak donijeti malo pozitivne atmosfere u svlačionicu 'žuto-zelenih'.

Nogometaši Lučkog u lijepom svijetlu prikazali su se u prva dva ligaška kola. No, uz dopadljivu igru ipak su uspjeli osvojiti samo jedan bod, na otvaranju sezone protiv Zadra u Kranjčevićevoj. Minimalan poraz doživjeli su na Kantridi te su upravo protiv Istre 1961 očekivali kako bi mogli stići do prve, povijesne, prvoligaške pobjede.

S druge strane, Istra nije mogla lošije otvoriti prvenstvo. Iz dvije utakmice, u dva navrata su travnjak napustili pognutih glava. Nakon prokockanog vodstva u Karlovcu i primljenog pogotka u posljednjim sekundama utakmice, posebno im je teško pao poraz na domaćem terenu od Osijeka, gdje nisu uspjeli postići niti pogotka. Trener Puljana Igor Pamić označio je dvoboj protiv Lučkog kao ključan za nastavak polusezone, a najavio je kako u Zagreb dolaze barem po bod, ako ne i sva tri.

Izgleda da je mobilizacija u redovima 'žuto-zelenih' urodila plodom, jer su Lučkom zabili već u prvoj minuti utakmice. Nakon samo 50 sekundi igre, jedan udarac s 20-ak metara udaljenosti, vratar domaćih kratko je odbio. Nesnalažljivost i nespremnost domaće obrane kažnjava Filip Jazvić, koji natrčava na loptu i posprema ju u mrežu. Jazvić je u novoj sezoni dres Dragovoljca zamijenio onim Istre te je dokazao kako se dobro snalazi na terenu u Kranjčevićevoj ulici, gdje je njegov bivši klub odradio dobar dio domaćih utakmica u prošlom prvenstvu.

Nakon primljenog šokantnog pogotka teško se domaćim nogometašima bilo sabrati i organizirano zaprijetiti na gol gostiju. Uz borbenu igru, tek smo u 17. minuti vidjelu novu opasnu situaciju, a i ona je bila pred vratima Lučkog. Nakon dosuđenog slobodnog udarca s lijeve strane uslijedio je opasan ubačaj. Nitko od obrambenih igrača domaćih, ali niti od igrača gostiju, nije reagirao te je lopta prohujala malo pored vratnice.

Istra je nastavila kontrolirati susret organiziranom i čvrstom igrom u obrani te je preko opasnih protunapada povremenu prijetila na gol svog večerašnjeg protivnika. Upravo iz jedne takve situacije gosti su povećali svoje vodstvo. Nakon pogreške neoprezne domaće obrane u 32. minuti sijevnula je jedna kontra Istre, a u situaciji 'dva na jedan' Grbić nije imao milosti. Šalje loptu u mrežu, za uvjerljivih 0:2. Isti igrač našao se samo nekoliko minuta kasnije u još jednoj izglednoj situaciji, ali kompliciranjem je upropastio priliku.

Nastavak susreta nije donio gotovo nikakve promjene na terenu u Kranjčevićevoj. Lučko bez prave ideje kako probiti organizirani i čvrsti obrambeni blok gostiju, dok su nogometaši Igora Pamića koncentriranom igrom kontrolirali zbivanja na terenu te tako rutinirano sačuvali sigurno vodstvo.

Lučko je nakon tri odigrana kola počelo sve više izgledati poput prošlosezonskog Hrvatskog dragovoljca. 'Domaćinstva' na početku sezone odrađuju u Kranjčevićevoj, i kad igraju dobro ne osvajaju bodove, a onda stigne i ovakva utakmica kao što je bila protiv Istre, gdje se protiv čvrstog i organiziranog protivnika jednostavno ne može do pozitivnog rezultata. U idućem kolu igrači Dražena Biškupa ponovno su u Kranjčevićevoj ulici, gdje "gostuju" kod Zagreba, dok će Istra na Drosini pokušati iznenaditi splitski Hajduk.

izvor: nogometni-magazin

1 komentar:

  1. Tigre oće li prijenos Dinama i Rijeke danas jer je na arena sportu 1 kolko vidim. Hvala

    OdgovoriIzbriši