Uživo klađenje!

ponedjeljak, 8. kolovoza 2011.

Hajduk savladao Rijeku

Ante Vukušić prekinuo je Hajdukov ‘post’ koji je trajao punih 390 minuta bez postignutog pogotka. Mladi napadač načeo je mrežu Rijeke u 26. minuti ‘jadranskog derbija’ između Hajduka i Rijeke na Poljudu. ‘Bijeli’ nisu zabili pogodak Barceloni u prijateljskoj utakmici, nis
u to napravili u dvije utakmice Europske lige protiv Stokea, a bili su neefikasni i međuvremenu u domaćem prvenstvenom porazu na gostovanju kod Zadra.

Sterilna braća Sharbini gotovo ništa pošteno nisu napravili od kad su iz Rijeke prešli u Hajduk, nije ih bilo ni početkom ove sezone, no protiv Rijeke bili su na početku najagilniji igrači Krasimira Balakova koji je ovom pobjedom ipak kupio, makar kratkotrajni mir.

Hajduk je konačno pobijedio, no utakmica ovog trećeg prvenstvenog kola ni izdaleka nije nalikovala na ono što bi željela zahtjevna splitska publika. Dapače, zadovoljstvo navijača bijelih trajalo je samo jedno poluvrijeme. Anas Sharbini bio je u dvije izgledne prilike u početku utakmice, no oba je puta kao pobjednik izlazio riječki vratar Lisjak. Ipak, nakon lijepe akcije s lijeve strane Lime, Vukušić je bio viši u skuku od Čavala te je Hajduk poveo s 1-0. I u nastavku prvog dijela domaći su bili puno aktivniji, pokušavao je Hajduk doći do drugog pogotka koji bi osigurao vrijednu pobjedu u tri velika boda. No, nakon toga uslijedio je dugi period Hajdukove bezglave igre, posebno u obrani u kojoj je propuštalo na sve strane.

Zbog ozljede iz prvog dijela, utakmicu u nastavku nije doživio strijelac Hajdukovog prvog pogotka Vukušić. Braća Sharbini postali su nevidljivi, kao da ih je sputavala činjenica da nikako ne mogu igrati protiv svoje Rijeke.

Bio je to period igre u kojem je samo čudo spasilo Subašića i njegovu mrežu jer su Riječani namirisali krv i osjetili da je Hajduk zreo za pogodak. Dražen Pilčić je u 66. minuti iskoristio pomutnju dvojice nespretnjakovića u domaćoj obrani te je prebacio Subašića, ali je njegov odmjereni udarac završio na vratnici. Samo tri minute kasnije odlično je pucao Čulina, a njegov je udacar Subašić jedva obranio.

Krenule su tada salve zvižduka domaće publike čija su očekivanja daleko veća od onoga što trenutačno mogu pružiti njihovi ljubimci.

Sreća je ipak pomazila Hajduk te je kapetan Srđan Andrić zabio glavom nakon ubačaja iz kornera. No, i to nije značilo da su za Hajduk završene muke. Riječani su nastavili napadati te je nakon proboja Gutierreza Subašić bio prekratak. Andro Švrljuga bio je hladan kao špricer i zakucao za smanjenje vodstva. Osam minuta drame za domaće ipak nije donijelo promjenu. Hajduk je konačno zabio, konačno je i pobijedio za drugu pobjedu u prvenstvu nakon slavlja protiv Šibenika. Balakov ipak ne može mirno spavati.

HAJDUK (4-4-2): Subašić - Oremuš, Maloča, Inoha, Lima - Kukoč (od 62. Tomasov), Andrić, Trebotić, An.Sharbini - Ah.Sharbini, Vukušić (od 46. Vuković); Trener : Krasimir Balakov.

RIJEKA (4-2-3-1): Lisjak - Švrljuga, Baković, Čagalj, Čaval - Vukman, Kreilach - Gutierrez, Dedić, Čulina - Križman; Trener: Alen Horvat.

Nema komentara:

Objavi komentar