Uživo klađenje!

subota, 6. kolovoza 2011.

Rukavina osigurao pobjedu Dinama

Dinamo je bez problema apsolvirao i treći prvenstveni ispit. S dva pogotka Ante Rukavine Modri su slavili u Koprivnici protiv Slaven Belupa i zadržali stopostotan učinak. Ante Rukavina u potpunosti je iskoristio povjerenje i svojim pogocima osigurao treću 2:0 pobjedu Dinama u pohodu na sedmi uzastopni naslov.

Slaven Belupo nije se pokazao kao zahtjevan suparnik Zagrepčanima i sve je praktički bilo riješeno u prvom poluvremenu.Kako su bili gotovo kompletni, Farmaceuti su prilično čvrsto i otvoreno dočekali prvaka. Već u četvrtoj minuti Purić je pokazao da se domaći ne šale kad je Kelava njegov udarac morao izbiti ispod prečke u korner.

Kako to obično biva u prvenstvu, Dinamo je s vremenom počeo dominirati u posjedu lopte i kontrolirati utakmicu. U 11. minuti sudac je odmahnuo kad je Bušić pao šesnaestercu nakon kontakta s Vidom, a ubrzo su gosti poveli.Sammir je sjajnom loptom sa sredine terena u 17. minuti proigrao Rukavinu, a napadač potvrđuje sjajnu formu na početku prvenstva. Izbacivši iz igre Kokalovića, pospremio je loptu u suprotni kut.Nastavili su Modri mudro čuvati loptu (i povoljan rezultat) pa je zaredalo nekoliko prekršaja (i žutih kartona).

Jurčić umjesto indisponiranog Beqiraja Rukavini pridružio Krstanovića, a Koprivničani su neuspješno pokušavali iskoristiti nekakvu priliku za kontru. Međutim, njih skoro da i nije bilo, a i prigode iz prekida nisu davale ploda.Visoki napadač Dinama pokazao se kao mnogo opasnije rješenje. U dvije minute natjerao je Rodića na dvije zahtjevne intervencije.

Prvo je pucao glavom, a onda je natrčao na Sammirov ubačaj i promašio s visine peterca.Kako je konačni ishod već bio prilično izvjestan, trener je povjerenje u zadnjih dvadesetak minuta povjerio i Leandru Cufreu koji je zamijenio Vrsaljka, i to na desnom beku. Zadnjih deset minuta dobio je i mladi Mario Šitum.Pokazala se to kao dobra odluka jer je utakmica izgubila, osim na neizvjesnosti, i na ritmu i borbenosti. Dinamo je iskusno i mirno priveo treću pobjedu u ovom prvenstvu, prvu gostujuću.

1 komentar: